22 Nisan 2011

20 Nisan 2011 (K.Kaymakli-Yenicami U19 & Cetinkaya-Lefke)

20 Nisan gunu uzun zamandan sonra ilk defa ulkemde oynana futbol karsilasmalarina gitme firsatini yakaladim. Once 1. ve 2. Lig gencler sampiyonlari Kucuk Kaymakli ve Yenicami gencleri macini sonra da Federasyon Kupasi Finalinde karsilasan Cetinkaya ve Lefke kuluplerinin maclarini izledim. Her ne kadar Cetinkaya-Lefke macinin son dakikalarini goremesemde ilk yari ve ikinci yarinin yarisini izleme firsatim oldu.


Gencler Kupa Sampiyonu 1-0'lik skorla K.Kaymaklinin olurken, buyuklerde ise tartismali bir penalti sonucu cikan olaylar nedeniyle tatil edilen ve ardindan Lefke'nin hukmen maglup sayilmasi sonucu 3-0'lik hukmen skorla galibiyet Cetinkaya'nin oldu.


Ne olursa olsun, verilen yanlis bir karar sonucu, futbola siddedi karistiran ve olaylar cikaran Lefke taraftarina yaziklar olsun diyorum. Maci izlemek icin gelen aileleri ve kucuk cocuklari hice sayip sahaya dalan ve hakemi darp etmeye calisan Lefke taraftari, hem kuluplerine buyuk bir ceza verilmesine neden oldu hemde guzel bir ani macini katletmis oldu.


Olaylar sonucu Lefke'ye 10 mac ceza ve 10 asgari ucret cezasi verilmistir.


Gencler macinda ise cekismeli ve mucadelenin ust duzeyde oldugu macda gulen taraf Kucuk Kaymakli gencleri oldu. 50 kusur gol atarak gol krali olan "Erdogan Kral"'in pasinda gol Mehmet Koyuncu'nun ayagindan geldi. Defans arkasina atilan uzun toplar sonucu olusan pozisyonlarla gecen macda gol yine ayni sekilde geldi.


Iki takim genclerini kutlar basarilarinin devamini dilerken, Lefke tarafina da yaziklar olsun demekten baska bisey gelmiyor aklima...















Baris Ceylanli
Lefkosa 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder